divendres, 30 de novembre del 2012

Pasta de canelons sense canelons


Bona tarda! Ja tornem a ser aquí!

Avui, més que una recepta, us volem ensenyar un truc per aprofitar la pasta dels canelons.

A banda de fer lassanya o els mateixos canelons, us proposem aquest plat fàcil, ràpid i econòmic!






dijous, 29 de novembre del 2012

Restaurants 10

Un dijous més toca recomanar-vos algun racó de Barcelona on podeu anar per oblidar-vos, ni que sigui per moments, de fer carmanyola, com cada dia. Avui us parlem del Bar Olimpia, que va ser reinaugurat fa uns mesos amb canvis excel·lents!




dimecres, 28 de novembre del 2012

Arròs tres delícies

Avui a Cook Fast & Go ens hem trobat la nevera buida. Tenim quatre ingredients bàsics i ens hem de fer la carmanyola per demà! Què en sortirà? Descobriu un bon arrosset per posar a la vostra carmanyola! Fa bona pinta, oi?




dimarts, 27 de novembre del 2012

Sèrie bolets: Els Carlets


En plena temporada de bolets, a partir d'avui els dimarts us oferirem una sèrie especial on explicarem totes les propietats dels bolets més populars que podeu trobar als boscos catalans. També us proposarem idees de com cuinar-los. Avui us parlarem dels Carlets.

Serie Bolets Carlets

dilluns, 26 de novembre del 2012

Carbassons farcits

Bon dilluns cuiners! Avui us proposem una recepta molt gourmet però molt ràpida de fer: carbassons farcits de tonyina, ceba i tomàquet.



divendres, 23 de novembre del 2012

Amanida de magrana i formatge de cabra


Bona tarda cuiners!

Recordeu el fruit que vam destacar fa dues setmanes, la magrana?

Doncs avui és la nostra protagonista!







Ja déiem que es podia utilitzar per preparar moltes receptes diferents i que en amanides quedava boníssima, doncs avui us presentem una proposta.

Farem una amanida de magrana i formatge de cabra acompanyada de complements al gust!



dijous, 22 de novembre del 2012

Ruta 10

Us avisem, avui canviem una mica de registre. Us proposem sopar de manera diferent, però no teniu tot el temps del món! Avui ens centrarem en la ruta de pintxos i tapes del Poble Sec, que torna després d'assolir un gran èxit. És econòmic, passareu una bona estona i aixi us oblideu de la carmanyola per una estoneta!


dimecres, 21 de novembre del 2012

Pasta...and go!

Els amants de la pasta no us podeu queixar, a Cook Fast & Go us cuidem molt bé! Avui  us proposem una recepta que podreu fer amb quatre ingredients que tingueu a casa i que no necessita gaire temps ni gaire complicació. Això sí, el gust no li faltarà!


Pasta mediterrània


dimarts, 20 de novembre del 2012

Receptes de Semproniana


Començar un projecte no sempre és fàcil. Cal una planificació prèvia després d’una pluja d’idees, cal temps i esforç i sobretot cal que tingui una bona rebuda. És una mica el que ens ha passat amb aquest racó web. Ara ja podem quantificar aquest esforç amb quasi 600 visites, una xifra humil però que ens fa estar engrescades per continuar.

I avui, qui també continua és la nostra protagonista. Deixem de banda les propietats dels productes de temporada, les receptes i els restaurants. Parlem de cuina però d’una manera més original.




Us volem presentar el nou llibre de l’Ada Parellada.
Tal com explicava ella mateixa en el seu blog "és un llibre de receptes franques, sense secrets i sense racons. És el que som. Hi trobareu això: receptes i històries. Una part del que hem fet al llarg de vint anys”.

I és que cal parlar del Semproniana, un restaurant on les forquilles envolten els tovallons i l’Ada ha crescut com a cuinera i també com a persona. Ara bufa les espelmes dels 20 anys i dóna nom a un llibre que apareix després del l’èxit del seu anterior treball, Sal de Vainilla.

Amb Les receptes de Semproniana podreu fer de la vostra carmanyola, la millor carmanyola de la feina! Això si, potser us caldrà una mica més de temps i anar a comprar algun ingredient més.

Us animem a donar-hi una ullada i conèixer a l’Ada Parellada.

Aquest és el seu blog: http://blogs.cuina.cat/semproniana/
També la podeu seguir a través del seu Twitter:
https://twitter.com/adaparellada

dilluns, 19 de novembre del 2012

Lasanya de verduretes i gambes

Avui diumenge aprofitant que tenim temps hem anat a comprar amb la calma. A la peixeteria hem trobat unes gambes congelades d'oferta i les hem comprat... ara que ve nadal i perquè no? un dia és un dia. Agafem 4 gambes de la bossa, només 4 e! La resta les guardarem pels sopars de nadal improvitzats. La recepta d'avui és una lasanya de verduretes i gambes a troços.


divendres, 16 de novembre del 2012

Truita de patates xips amb llit de tomàquet i formatge de cabra

Bon divendres cuiners. Avui tornem a agafar la paella i us proposem fer una truita amb les patates xips que ens van sobrar. Amb aquest sistema aprofitem el que tenim als nostres armaris!

Per acompanyar tallarem un tomàquet i el cobrirem de formatge de cabra.

Us animeu a preparar-ho?


Truita amb formatge i tomàquet



dijous, 15 de novembre del 2012

Restaurants 10

Avui una proposta molt interessant per aquells que vulgueu descansar del tupper! És un local que últimament s'està posant molt de moda i segur que alguns ja hi haureu estat! Avui us recomanem que passeu a tastar les propostes que té el 100 Montaditos. Hi voleu entrar amb nosaltres?


100 montaditos


dimecres, 14 de novembre del 2012

Crema d'espinacs

Bon dia cuiners de carmanyola! Ja estem en plena tardor i cada cop fan més falta aquells plats calentets que ens facin passar la fred i que, a més, siguin sans, ràpids i, com sempre, econòmics. Què us proposem avui? Una recepta amb un color que alegrarà el dia! Us apunteu a tastar una crema d'espinacs ben facileta?





dimarts, 13 de novembre del 2012

Caquis al licor 43

Com que el nostre arbre de caquis està ja dient prou i el fruit s'acaba aprofitem per collir els últims fruits que queden per fer una recepta boníssima i de les "viejas glorias" que diriem. Abans es feia molt ara com que tenim les fruites quan volem i tot és més artificial s'ha deixat de fer.




Agafeu licor 43 o algun altre que tingueu per casa, el poseu en una olla a pressió i poseu un plat a sobre. Després coloqueu els caquis amb cura de que el licor no toqui als caquis. Tapeu l'olla i ho dexeu reposar uns 15 dies.


Què aconseguim amb això?
- A qui no li agradin els caquis li agradaran perquè queden molt més bons.
- Allarguem la conservació i no tirem els caquis a les escombraries.
- Disfrutem de la fruita durant més temps

Alguna raó més per no provar-ho? Endevant!!

dilluns, 12 de novembre del 2012

Pastís d'albergínia amb perol i rovellons

Tardor, temps de bolets. Aquest cap de setmana hem agafat el cistell per anar a collir bolets i hem pensat que una part els passaríem per la paella amb all i julivert i la resta els deixaríem pel tupper. Per començar la setmana doncs, us proposem una recepta de tardor molt fàcil de fer.

Ingredients:

Albergínia

3 rovellons

Botifarra del perol

Procés:

Tallarem l'albergínia fina i la passarem per la paella amb molt poc oli. Volta i volta. En una cassoleta a part posarem la botifarra del perol amb mitja dent d'all i els rovellons (ben rentats). Un cop cuit tot agafem la carmanyola i posem una capa d'alberginia una cap de la barreja de bolets apretem amb una espàtula que quedi tot compacte i ... bon profit!








divendres, 9 de novembre del 2012

Torrada vegetal amb llibret de pernil i formatge

Bon dia cuiners! Tornem amb una nova recepta!
Avui aquest plat és interessant per vegetarians. 

El tupper que us proposem està format per una torrada vegetal i un llibret de pernil i formatge. Aquest acompanyament l'hem tret de la nevera de casa, però el podeu substituir per unes croquetes, una mica de pollastre o el que tingueu a mà. Així donarem equilibri al plat i gaudirem d'un primer i d'un segon. 



dijous, 8 de novembre del 2012

Restaurants 10

Un dijous més, com de costum, us recomanem llocs on podeu anar a dinar i sopar per menys de 10 euros. Avui un lloc molt i molt econòmic que potser ja coneixeu! Us parlarem de Nostrum. Descobriu més coses sobre aquests locals i les possibilitats que ofereixen.

dimecres, 7 de novembre del 2012

Ous encistellats

Nova recepta per aquells que no tingueu temps i us agrada menjar bé i sa! Avui farem ous encistellats, una recepta rapidíssima, molt fàcil i, com sempre, molt econòmica. Potser veient la foto que us ensenyem, no us ve al cap ben bé com es pot fer. Aquesta és una bona manera de menjar un bon ou ferrat, però amb menys oli i amb diferents combinacions. Voleu descobrir-ho?


ous encistellats a la carmanyola


dimarts, 6 de novembre del 2012

Les castanyes

Com cada dimarts, deixem de banda els fogons per informar-vos de les propietats dels aliments de temporada.

Després d'aquests dies, cal parlar de les castanyes.

Aquest fruit, també anomenat Catanesa Sativa, es pot consumir fins al final de l'hivern. El podem trobar a zones amb climes temperats humits de l'hemisferi nord, com Europa, Xina i el nord d'Àfrica i dels Estats Units. Per aquest motiu existeixen quatre varietats: comuna o europea, japonesa, americana i xinesa. Totes aquestes varietats compten amb una proporció d'hidrats de carboni diferent. Cal destacar que la varietat xinesa té un sabor una mica més intens que la resta.





dilluns, 5 de novembre del 2012

Rotllets de bolets

No som grans chefs però amb una mica de idea podem aconseguir receptes com aquestes. Avui proposem els rotllets de bolets una recepta molt fàcil i ràpida de fer i boníssima, per descomptat.

Ingredients:

Bolets variats (els venen en pots de conserva)
Formatge
Pa de pita
Variat de verduretes (les que tinguem per casa)

Procés:

És tan fàcil com agafar els bolets i posar-los a la paella amb les verdures, afegir una mica de formatge, les verdures, sal i pebre i les herbes al gust de cadascú. El nostre toc: posar unes fulles de llaurer, espectacular. Omplim els pans de pita amb el remenat que hem fet i cap a la carmanyola! Bon profit

Preu: 2 euros



divendres, 2 de novembre del 2012

Panellets de pinyons i ametlles

Arribem al final de la setmana. Per això, ara que tenim més temps, us proposem una recepta fàcil però que moltes vegades ens fa por de fer. Amb la castanyada a l'esquena, volem que us animeu a fer panellets! En farem de pinyons i ametlles, però amb la base de patata es poden fer moltes varietats.


Animeu-vos!
panellets