dimecres, 31 d’octubre del 2012

Espaguetis amb salsa de nous i parmesà

Últimament a Cook, Fast & Go ens agrada cuinar pasta, amb molts hidrats de carboni per aquells dies que us fa falta molta energia. Avui, a més a més, introduïm les nous. Tenen moltíssimes propietats, però en destacarem algunes. Són molt recomanades per prevenir malalties cardiovasculars i degeneratives, són anticancerígenes, redueixen el colesterol, beneficien les pells deshidratades i també són perfectes per un bon funcionament del cervell. Què us sembla si unim l'energia de la pasta amb els beneficis de les nous?


Espaguetis amb salsa de nous i parmesà


dimarts, 30 d’octubre del 2012

Canelons.cat

Avui, deixem de banda els nostres fogons per proposar-vos una alternativa. Si us agraden els canelons estigueu ben atents!

Si no voleu cuinar els diumenges, dos germans del Maresme us ho posen fàcil. Han creat un web de canelons on podeu encarregar els que volgueu, això si, després els heu d'anar a recollir a l'estebliment que tenen a la població de Cabrils.

A la web hi ha canelons de tot tipus: de verdures, de bolets, d'espinacs... i també els més clàssics. Feu-hi una ullada i gaudiu d'aquest plat tan típic.

És una manera fàcil, ràpida i econòmica per passar un bon diumenge!






Aquí teniu l'enllaç de la pàgina web:
http://canelons.cat/



dilluns, 29 d’octubre del 2012

Lasanya de pernil dolç, xampinyons i formatge

Dilluns dia de portar el tupper més elaborat, hem de començar bé la setmana. Avui proposem una lasanya molt fàcil de fer i deliciosa.


Lasanya pernil dolç, xampinyons i formatge

divendres, 26 d’octubre del 2012

Espaguetis a la carbonara amb 4 formatges

Bon divendres a tothom!

Avui us proposem un plat de pasta que de ben segur que coneixeu, però amb uns tocs diferents per fer-lo especial.

Tenint en compte que ens emportarem aquest menjar a la universitat o a la feina, farem uns espaguetis a la carbonara sense ou i amb quatre formatges que tenim a la nevera. Aquest factor és important per acabar les restes de formatges que sempre ens queden allà abandonats!


Espaguetis

dijous, 25 d’octubre del 2012

Restaurants 10

Com cada dijous us proposem restaurants on podeu anar per un preu econòmic, així us oblideu una bona estona de la carmanyola! El protagonista d'avui és bastant conegut, i potser molts de vosaltres el coneixereu i fins i tot ja hi haureu anat. Es tracta de la cadena de restaurants Fresc Co. Voleu descobrir-lo?

dimecres, 24 d’octubre del 2012

Braç de gitano de patata amb tonyina

Bon dia cuiners! Avui ens posem el davantal amb un gran somriure, que és hora de fer un plat que és tot un clàssic. Us avisem que us portarà una mica més de temps del que normalment trigueu a fer les nostres receptes. Tot i això, per si algun dia podeu entretenir-vos entre els fogons, us proposem fer un braç de gitano de patata.

El braç de gitano ja acabat



dimarts, 23 d’octubre del 2012

Fruites de temporada: els caquis



Ja comencem a collir caquis del nostre arbre, per tan, avui toca parlar d’aquesta fruita que tothom coneix el nom però tampoc és molt habitual consumir-la en les nostres terres. Molt dolcet i de textura semblant a la melmelada.



Cacquis


Propietats:

Ric en vitamina A i C, en potassi i sucres

Molt baix en sodi, d’aquesta manera disminueix el risc de patir malalties degeneratives i cardiovasculars.

Si el mengem molt madur ajuda a combatre el restrenyiment i verd la diarrea.

S’aconsella que tothom en mengi per les seves propietats nutritives però especialment, ancians, esportistes i dones en períodes de gestació i lactancia.

Té un elevat contingut en aigua i una aportació escassa en greixos, també és alt en hidrats de carboni (més que altres fruites, 65,6kcal per cada 100 grams)


Amb aquests consells us esperem demà. Tindrem una recepta a base de patata, d'aquelles que són un clàssic!

dilluns, 22 d’octubre del 2012

Mandonguilles de pernil serrà

Tornem a ser dilluns i com que el diumenge tarda no l'aprofita ningú aprofitem per fer una recepta, ràpida també, però una mica més elaborada per començar la setmana amb bon peu. Sembla molt complicat de fer i en realitat és un moment. Animeu-vos a fer aquestes mandonguilles de pernil serrà. 


Procés: 

Agafem la carn picada i la posem en un vol, salpebrem, posem una mica de pa ratllat i afegim pernil serrà que prèviament hem passat per la picadora. Amb les mans amassem aquests ingredients i fem boletes. Preparem una paella amb un raig d'oli i les posem a coure. Un cop tenim cuites les mandonguilles mirem quina hortalissa tenim a la nevera, tomàquets, albergínia o carbassó ens anirà bé. Tallem la verdura que tinguem i ho passem per la paella, la mateixa on hem cuit les mandonguilles i ho posem com a llit al tupper.


Ingredients:

  • Carn picada
  • Pernil serrà
  • Pa rallat
  • Sal
  • Pebre
  • Verdures (les que tinguem a la nevera)


Preu: 4 euros









divendres, 19 d’octubre del 2012

Crepes de pernil dolç i formatge de cabra

Bon dia cuiners!

Avui actualitzem amb una proposta molt senzilla de fer i que segur que us agradarà.
Estem acostumats a menjar crepes amb xocolata i nata, amb melmelada o sucre, però avui volem canviar de sabor.
Farem crepes salats amb pernil dolç i formatge de cabra. Per això primer cal saber com fer la pasta. Hem de tenir en compte que és una pasta per omplir-la d’ingredients salats, però també us podeu fer una idea per utilitzar els crepes com a postres si canviem la sal pel sucre.

Ingredients per fer la pasta:

  •           4 ous
  •           200 gr de farina
  •           250 ml de llet
  •           ½ cullereta de sal
  •           1 bona cullerada de mantega fosa

Per omplir els crepes només ens caldrà pernil dolç i formatge de cabra.
També podem fer servir altres tipus de formatges, us ho deixem al vostre gust!

Procés:

Per tal de fer la pasta de crepes cal mesclar en un vol la farina, la llet i els quatre ous. Perquè la mescla sigui homogènia us recomanem que ho feu amb una batedora. Després cal afegir la mitja cullereta de sal i la cullerada de mantega que prèviament haurem desfet amb l’ajuda del microones. Finalment ho batrem tot i ho deixarem reposar.
Així doncs us aconsellem fer la pasta al vespre i l’endemà cuinar-la.
Una vegada feu els crepes, només queda omplir-los amb el pernil dolç i el formatge.
Afegiu-hi una mica de sal i si voleu una mica de formatge ratllat per sobre. Queda boníssim!







 Preu aproximat: 2 euros

dijous, 18 d’octubre del 2012

Restaurants 10

De tant en tant va bé deixar la carmanyola a casa i sortir a dinar fora a un preu econòmic. És per això que avui, encarant ja el cap de setmana, us proposem que aneu a Sandwich & Friends. Menjar fora de casa no té per què ser sinònim de menjar malament. A S&F podreu menjar de manera sana i en abundància.

Es va inaugurar el 1999 i es defineix com el lloc de Barcelona amb els millors sandvitxos. Els menús ronden els 8 o 9 euros i podeu trobar-hi moltes novetats. Una particularitat, és que els seus menús, plats i sandvitxos tenen nom de persona.
Per exemple, d'entre les novetats que hi ha, podeu escollir un Sofia, que és una crema d'espàrrecs, un  Kim que són patates amb salsa brava, o un Borja, una hamburguesa de vedella amb gran varietat d'ingredients.

Tenen un total de cinc locals diferents a Barcelona:

S&F Aribau
Els trobareu a Aribau, 172. Hi arribareu amb L3-L5 Diagonal i Provença FGC

S&F Rambla
Són a Rambla Catalunya, 5. Parada Catalunya, L1-L3

S&F Madrazo
A Madrazo, 15. Parada Sant Gervasi (FGC) i Plaça Molina (FGC)

S&F Born
Passeig del Born, 27
Metro a Jaume I (L4)

S&F Maquinista
Potosí, 2
Metro a Torras i Bages, Metro L1


Novetat "Borja"


A més a més, la decoració és especial, ja que us trobareu dins un món ple de dibuixos de Jordi Lavanda. Us deixem el web, així us podreu fer una idea de S&F!

dimecres, 17 d’octubre del 2012

Arròs amb pollastre al roquefort

Ens acostem a l'hora de dinar... no sabeu què fer? Doncs aquí teniu la proposta d'avui, un bon arrosset amb pollastre amb salsa roquefort.

Ingredients:

  • Arròs
  • Petxugues de pollastre
  • Crema de llet
  • Roquefort (o algun altre formatge blau)
  • Pebre

Procés: 

Començarem per bullir l'arròs. Mentrestant avançarem amb el pollastre i la salsa roquefort. En primer lloc, hi ha dues opcions per tallar el pollastre: una és tallant les petxugues a dauets i l'altra fer-ne filets ben prims. Tenint en compte que ho hem de posar a la carmanyola, tallar-les prèviament pot ser més còmode per nosaltres. Un cop tallades les petxugues, les courem a la planxa.

La salsa és molt senzilla i ràpida de fer, però també teniu l'opció de comprar-la ja feta.
Agafarem una paella i hi posarem crema de llet, en poca quantitat. Seguidament afegirem una mica de formatge i el pebre. Si volem que es noti més el gust del formatge en podem afegir, però si veiem que és molt forta, sempre hi podem posar més crema de llet i rectificar la salsa fins que trobem el gust que més ens agrada.

Quan tinguem l'arròs, les petxugues i la salsa feta, només caldrà posar-ho tot a la nostra carmanyola. Si us agraden, també podeu afegir-hi una xampinyons, que hi donaran el seu toc únic.


Preu aproximat: 5 euros






dimarts, 16 d’octubre del 2012

Les carxofes, un vegetal que amaga molts secrets


Temps de tardor i temps de recomanar-vos els aliments que són de temporada. Avui a tall de resum us apropem a les carxofes, verdura sana i amb mil possibilitats. El COR és la part més bona i la més saborosa però la carxofa no només és un ingredient de tardor amb el que cuinem de tan en tan...

Propietats interessants:

- Les carxofes contenen vitamina C, alts nivells de vitamines B, fibra dietètica i gran nombre de minerals.

- Contenen cinarina, un ingredient que permet que el fetge metabolitzi la ingesta excesiva d’aliments i d’alcohol. Si la prenem infusionada ajuda a combatre la ressaca.

- Les carxofes beneficien també la dieta de persones amb artritis i reumatisme. Ajuden a controlar el nivell de colesterol i reduir el nivell de sucre.



- Els cors van molt bé per combatre la indigestió si es prenen com a entrant.

- L’aportació calòrica de la carxofa es mínima i no conté greixos gairebé (0.12 %)

- La carxofa és rica en fibra, calci i potassi.

- 100 grams de carxofa al dia cobreixen el 16% de la necessitat diària de fòsfor, 10% de ferro i 8% de magnesi

Esteu atents al blog perquè tenim moltes receptes boníssimes amb carxofes!

dilluns, 15 d’octubre del 2012

Couscous de verdures amb curry

Ja som dilluns i després del cap de setmana us proposem una recepta lleugera, moderna i molt barata amb toc oriental. Per la carmanyola de demà us proposem couscous de verdures. Si teniu temps agafeu verdures variades i les talleu primes i ho saltageu tot a la paella amb un toc d'espècies. Recomanem que afegiu curry, llaurer o herbes de provença. Un cop saltejades les verduretes posem aigua a bullir i couem el couscous, requereix molt poca cocció llegiu bé les instruccions de la caixa.


Ingredients:

Verdures (les que tinguem a la nevera)
Curry
Couscous
Oli d'oliva
Llaurer

Preu: 1,5 euros






dijous, 11 d’octubre del 2012

Restaurants 10

Som dijous, però no farem paella! Avui deixem els fogons de banda i com que encarem el cap de setmana, alguns podreu descansar de la carmanyola. A partir d'avui, cada dijous us proposarem diferents restaurants de Barcelona on podeu fer un bon àpat, com a màxim, per 10 euros.

Ens estrenem amb el restaurant Fast Vínic. Només hi ha un local a Barcelona, al carrer Diputació, 251. Obren de 12 del migdia a 12 de la nit, de dilluns a dissabte. Tingueu en compte que els festius tanquen!

Fast Vínic ens ofereix una carta molt variada de plats, entre els quals podem trobar-hi entrepans, amanides i dolços. Podreu pensar: "que típic!". Ho seria si fos només això, però no és així, ja que a banda dels entrepans tradicionals, podreu trobar-hi altres tipus d'entrepans que segurament no són els habituals. Les propostes de Fast Vínic satisfaran tant als més clàssics com als més atrevits. A més, s'adapta a les vostres butxaques, ja que podreu trobar plats per 5 o 6 euros però també de 10 i també 11 euros.
Us hem de dir que us sorprendreu amb els vins. Heu d'anar al mostrador per comprar una targeta. Hi poseu l'import que es desitgi i ja podeu triar el tipus de vi que preferiu. N'hi ha de blancs, de rosats i de negres, amb diferents aromes, textures i preus. Sobre cada opció hi ha el preu, que equival a un got de vi. A part del vi també podeu demanar altres begudes, a preu estipulat a la barra.

Per últim, us avancem que el local és modern, molt tranquil i reserva alguna sorpresa per aquells que deicideixin tastar Fast Vínic.

Si voleu fer alguna consulta, us deixem el web:
http://www.fastvinic.com/






dimecres, 10 d’octubre del 2012

Gnocchis amb salsa de bolets

Avui us proposem un plat que segur que agradarà als amants dels bolets. Tot i que aquest any no és el més propici per trobar-ne, a Cook, Fast & Go ens agraden molt. És per això que avui us proposem fer uns gnocchis amb salsa de bolets, una recepta molt ràpida i econòmica.

Ingredients:
  • Gnocchis
  • Formatge
  • Salsa de bolets

Procés:

El primer pas és bullir els gnocchis segons el temps que necessitin. Us proposem fer-los amb salsa de bolets, però també podeu fer-ho amb altres salses, com per exemple la salsa pesto.
Un cop tenim els gnocchis fets, només els hem de posar a la carmanyola i afegir-hi la salsa, ja sigui feta per vosaltres o comprada. Us recomanem posar-hi formatge a sobre, ja que hi donarà un toc especial. Podeu fer-ho amb parmesà o bé amb altres tipus de formatge.


La salsa:

Si no teniu temps i no us podeu entretenir amb les salses, sempre les podeu comprar al supermercat, però a Cook, Fast & Go us ajudarem. Tot seguit explicarem com podeu fer la salsa de bolets.

Ingredients:
  • Barreja de bolets
  • Crema de llet
  • Ceba
Tallem la ceba ben fineta i la passem per la paella. Seguidament agafarem la barreja de bolets i els tallarem ben fins. Els posem en una altra paella i deixem coure. Tot seguit ajuntem els bolets amb la ceba, hi posem la crema de llet i la deixem espessir.


Preu aproximat: 4 euros

Hem de tenir en compte que hi ha ingredients que no són gaire adequats per portar a la carmanyola. En són un exemple els plats que continguin ous i làctics. Ara a l'octubre, i si teniu una carmanyola tèrmica, no tindreu cap problema, però tampoc podem tenir el nostre dinar massa hores fora de la nevera. Hem de vigilar, sobretot, cap a la primavera i estiu, on la calor pot afectar el nostre dinar.








dimarts, 9 d’octubre del 2012

Fruites de tardor

La tardor ja ha arribat i amb ella tot l'assortiment de fruites de temporada. Avui volem traslladar-nos al mercat per saber què podem trobar i què podem fer servir per fer els millors postres amb la millor fruita.

Durant el mes de setembre ens acomiadem de les peres per rebre a les mandarines i les primeres castanyes. A l’octubre donem la benvinguda a les taronges de tardor i al raïm que estarà present durant tot el mes de novembre i com no, durant el mes de desembre.







Però avui, la fruita estrella és la magrana, aquest fruit globós i vermellós que resulta desconegut per molts. Funciona molt bé com a postres o com a complement en una amanida. Us animem a descobrir-la!

Per això us proposem una recepta ben curiosa i ben fàcil. Magrana amb vi negre.

Ingredients:

  • 2 magranes
  • 1 litre de vi negre
  • 150g de sucre
  • Una mica de canyella
  • La pell d’una llimona
  • La pell d’una taronja


Procés: 

Posem en una olla petita el vi juntament amb la canyella i les pells de les fruites. Esperem que el vi redueixi fins a la meitat i després li afegim el sucre. En aquest moment ho retirem del foc i ho deixem refredar.

Tot seguit desgranem la magrana i la col·loquem en un vol. Finalment afegim el vi reduït i ja tindrem les postres enllestides!






Ah, i per cert, també podem seguir trobant als mercats la pinya, una fruita que ha esdevingut anual a causa de la importació, o per exemple les pomes, que mai poden faltar al cistell.

Així doncs, bon dia i bon profit!

Preu aproximat: 4,5 euros

dilluns, 8 d’octubre del 2012

Amanida de tomàquets amb mozzarella

Sabem que aquestes hores no teniu massa gana però és l'hora ideal per agafar idees sobre què menjareu demà a la feina. Per començar la setmana us proposem una amanida buffala. Refrescant, ara que encara no fa molt fred, i molt saludable.

Ingredients:

Tomàquets
Mozzarella buffala
Tonyina
Sal gruixuda
Orenga
Oli d'oliva
Ceba en pols

Procés:

Tallarem els tomàquets molt primets, seguidament farem un pis de tonyina i un altre pis de tomàquets. La mozarella la tallarem a rodanxes i la posarem a sobre de tot. Afegirem la sal gruixuda la orenga, una mica però molt poca ceba en pols i finalment un raig d'oli i una mica de vinagre de mòdena (al gust de cadascú).


Preu aproximat: 3,5 euros


divendres, 5 d’octubre del 2012

Amanida d’arròs a l’estil clàssic


Acabem la setmana inaugural amb una recepta que de ben segur que coneixeu.
L’amanida d’arròs és un bon recurs per fer d’un dinar o d’un sopar un àpat econòmic ràpid però molt saborós. Avui us proposem aquest plat que podeu transformar de la millor manera que sapigueu. Tot i això aquí us donem la base.

Ingredients:

  •           Arròs
  •          Tomàquets cherry
  •           Tonyina
  •           Olives
  •           Formatge
  •           Oli
  •           Sal


Procés:

Per començar a cuinar aquesta recepta cal bullir uns 100g d’arròs per persona (podeu ajudar-vos d’una tasseta de cafè per tenir la mida exacta). Deixarem l’arròs uns 15 minuts aproximadament. Una vegada notem que l’arròs està cuit, el colem i el refresquem bé perquè no se’ns enganxi. En aquest punt ja podem començar a incloure tots els elements que desitgem per configurar l’amanida.

En el nostre cas inclourem tonyina, tomàquets cherrys tallats per la meitat, olives, formatge a cuadrets i ho amanirem tot amb un bon raig d’oli d’oliva i sal.

D’aquesta manera ja tindrem apunt la nostra carmanyola.

Bon profit!

Preu aproximat: 4 euros








dijous, 4 d’octubre del 2012

Origen del conegut "tupper"


Avui deixem els fogons apagats i fem una mica de retrospectiva. El món de la carmanyola o per tots conegut “tupper” trepitja amb força les cases de milers de persones. Els plats envasats ens poden arribar a salvar l’existència, i per això avui volem saber d’on va sorgir aquest recipient tant apreciat.

Tot va començar el 1947, amb una estructura semblant a un pot de pintura que es tancava hermèticament. La seva principal funció ja era la de transportar menjar i plats cuinats.

Els materials utilitzats inicialment eren el polietilè i el metall però amb l’aparició del microones el plàstic ha esdevingut el principal component d’aquest recipient.

La carmanyola s’ha estès a molts països del món. Els principals consumidors són Alemanya, Estats Units, Mèxic, França i Austràlia.

La seva forma també ha variat amb el temps i actualment en podem trobar de molts colors, formes i mesures.

Aquí us deixem alguns exemples per si després de veure totes les receptes que anirem publicant uns animeu a fer-les i dinar fora.

N’hi ha de típics...



I d’altres més originals...





Busqueu el que més us agradi i animeu-vos a entrar en el món de Cook, Fast & Go. 


dimecres, 3 d’octubre del 2012

Espaguetis a l'óleo


Avui a Cook, Fast & Go ens endisem en el món de la pasta amb una recepta ràpida, senzilla i econòmica. Us proposem uns espaguetis a l'óleo, amb ingredients que podeu tenir a casa un dia qualsevol. Hi trobareu sabors diferents que potser abans no havieu pensat que podríeu combinar.

Ingredients:
  • Espaguetis (100 grams aprox.)
  • Anxoves
  • Oli d'oliva
  • Herbes aromàtiques
  • Pebre negre
  • Fonoll
  • Pa torrat
  • Escarola


Procés:

En primer lloc posarem a bullir espaguetis, aproximadament uns 100 grams per persona. Mentrestant, posarem oli d'oliva en un bol i hi afegirem fonoll, pebre negre i herbes de provença. Recomanem fer-ho amb herbes de provença, però podeu posar-hi les espècies que més us agradin. Deixarem reposar aquest oli i, al cap d'una estona, hi barrejarem pa ratllat i les anxoves.
Un cop la pasta estigui cuita hi posem l'oli aromatitzat, ben barrejat per tal que els espaguetis agafin tot el sabor i posteriorment hi col·locarem les anxoves. Per tal de posar una mica de color a la carmanyola us recomanem posar-hi una mica d'escarola. Un plat econòmic, ràpid i molt saborós.


Preu aproximat: 3 euros








dimarts, 2 d’octubre del 2012

Amanida de tomàquets cherry amb parmesà i nous

La recepta innagural d'aquest blog consisteix en una senzilla amanida amb un toc de sabor perquè quan obrim la carmanyola se'ns despertin les ganes de menjar a l'instant.

Ingredients:

  • Escarola
  • Formatge parmesà
  • Nous
  • Crema de vinagre
  • Oli d'oliva
  • Tomàquets cherry


Procés:

Posar tots els ingredients amb una mica de gràcia a la carmanyola. El parmesà el tallarem ben finet i el tomàquets els partirem en dos. Fàcil bo i molt ràpid.


Preu aproximat: 4 euros







dilluns, 1 d’octubre del 2012

 
 



 
Cook,Fast & Go és un blog dedicat a la cuina per emportar fora de casa. Agrupa receptes fàcils i amb ingredients de temporada i de moda, per tal de que vingui més de gust dinar fora de casa cada dia. Obrir la carmanyola ha de deixar de dibuixar cares de desgana i preparar-la es convertirà en un joc de sabors i creativitat. A la feina també es pot menjar com un gourmet sense gastar-se grans quantitats de diners. A partir d’avui entreu en el món CookFast&go. 
 
Benvinguts! 
 
També ens podeu trobar a la nostra pàgina de:

Facebook: http://www.facebook.com/CookFastGo?ref=hl
Twitter: http://twitter.com/CookFastandGo