Temps de tardor i temps de recomanar-vos els aliments que
són de temporada. Avui a tall de resum us apropem a les carxofes, verdura sana
i amb mil possibilitats. El COR és la part més bona i la més saborosa però la carxofa no només és un ingredient de tardor amb el que cuinem de tan en tan...
Propietats interessants:
- Les carxofes contenen vitamina C, alts nivells de vitamines
B, fibra dietètica i gran nombre de minerals.
- Contenen cinarina, un ingredient que permet que el fetge metabolitzi
la ingesta excesiva d’aliments i d’alcohol. Si la prenem infusionada ajuda a
combatre la ressaca.
- Les carxofes beneficien també la dieta de persones amb
artritis i reumatisme. Ajuden a controlar el nivell de colesterol i reduir el nivell
de sucre.
- Els cors van molt bé per combatre la indigestió si es prenen
com a entrant.
- L’aportació calòrica de la carxofa es mínima i no conté
greixos gairebé (0.12 %)
- La carxofa és rica en fibra, calci i potassi.
- 100 grams de carxofa al dia cobreixen el 16% de la
necessitat diària de fòsfor, 10% de ferro i 8% de magnesi
Esteu atents al blog perquè tenim moltes receptes boníssimes amb carxofes!
Esteu atents al blog perquè tenim moltes receptes boníssimes amb carxofes!
Hola noies,
ResponEliminaMolt interesant el vostre blog, m'agrada molt la idea de la cuina ràpida i econòmica
Felicitats pe'l blog