dimarts, 9 d’octubre del 2012

Fruites de tardor

La tardor ja ha arribat i amb ella tot l'assortiment de fruites de temporada. Avui volem traslladar-nos al mercat per saber què podem trobar i què podem fer servir per fer els millors postres amb la millor fruita.

Durant el mes de setembre ens acomiadem de les peres per rebre a les mandarines i les primeres castanyes. A l’octubre donem la benvinguda a les taronges de tardor i al raïm que estarà present durant tot el mes de novembre i com no, durant el mes de desembre.







Però avui, la fruita estrella és la magrana, aquest fruit globós i vermellós que resulta desconegut per molts. Funciona molt bé com a postres o com a complement en una amanida. Us animem a descobrir-la!

Per això us proposem una recepta ben curiosa i ben fàcil. Magrana amb vi negre.

Ingredients:

  • 2 magranes
  • 1 litre de vi negre
  • 150g de sucre
  • Una mica de canyella
  • La pell d’una llimona
  • La pell d’una taronja


Procés: 

Posem en una olla petita el vi juntament amb la canyella i les pells de les fruites. Esperem que el vi redueixi fins a la meitat i després li afegim el sucre. En aquest moment ho retirem del foc i ho deixem refredar.

Tot seguit desgranem la magrana i la col·loquem en un vol. Finalment afegim el vi reduït i ja tindrem les postres enllestides!






Ah, i per cert, també podem seguir trobant als mercats la pinya, una fruita que ha esdevingut anual a causa de la importació, o per exemple les pomes, que mai poden faltar al cistell.

Així doncs, bon dia i bon profit!

Preu aproximat: 4,5 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada