dimecres, 24 d’octubre del 2012

Braç de gitano de patata amb tonyina

Bon dia cuiners! Avui ens posem el davantal amb un gran somriure, que és hora de fer un plat que és tot un clàssic. Us avisem que us portarà una mica més de temps del que normalment trigueu a fer les nostres receptes. Tot i això, per si algun dia podeu entretenir-vos entre els fogons, us proposem fer un braç de gitano de patata.

El braç de gitano ja acabat




Ingredients: 
  • Patates
  • Tonyina
  • Ous
  • Maionesa
  • Mantega
  • Llet
  • Olives

Procés:

El primer pas és pelar les patates, bullir-les i, un cop cuites, en farem puré. Per tal que el puré tingui una bona textura us recomanem que hi poseu una mica de mantega i un petit raig de llet, tot i que també podeu optar només per un dels dos ingredients.
Farem dos ous durs i, mestrestant, posarem paper film o paper de forn sobre la superfície per tal de poder escampar-hi el puré, de forma rectangular, i que tingui, més o menys, un dit de gruix. Passem ara a barrejar la tonyina amb la maionesa i amb el rovell d'un dels ous durs. La clara la tallem a trossets i també la hi barregem. També podeu posar-hi tants ingredients com vulgueu, hi ha moltes varietats, ja que en comptes de tonyina ho podeu fer amb ingredients com verdures o bé carn.

Ara, per tant, tenim el puré ja escampat i hi posarem la tonyina amb tots els ingredients a sobre, de forma que dibuixi una línia que travessi horitzontalment el rectangle que forma el puré. El següent pas és potser el més complicat, però no hi tindreu cap problema. Es tracta d'enrotllar-lo, doblegant les dues parts del puré.

Cobrirem el braç amb una fina capa de maionesa. Per últim, hi posarem l'altre ou dur i olives com a guarnició. És important que, si podeu, el poseu a la nevera.


Preu aproximat: 3 euros 



Animació del procés final




 Recordeu que ens podeu seguir...

a Twitter: @CookFastandGo

a Facebook: Cook, Fast and Go


1 comentari:

  1. Aquest plat el feia ma mare i encara el fa i m'encanta, està molt bo. Ho recomano!!!

    ResponElimina